Feng Shui Fritz

Een inleiding


Er zijn plannen voor een verbouwing en je twijfelt over de  indeling van het huis?Er is iets in je woning of op je werkplek dat “niet goed voelt” en je kan er  niet de vinger op leggen wat het is?

Jij, je partner of kind slapen onrustig en je komt er maar niet achter waar het aan ligt?

Je wil een kamer, woning of werkplek “je eigen maken” maar weet niet goed welke kleuren en materialen te gebruiken?

Rust en harmonie creëren in je huis? Hoe doe je dat?

Je wil een werkplek voor jezelf en/of jouw werknemers graag optimaliseren tot een gezonde en productieve plek?

Een Feng Shui consult van Atelier Fritz kan je helpen je net dat zetje te geven wat je nodig had om verandering teweeg te brengen.

“Onze omgeving vormt een uiterlijke reflectie van onze innerlijke wereld”

Wij maken allemaal onderdeel uit van de ruimte waarin wij leven of werken. Feng Shui beschrijft deze relatie. Een verandering in onze plek, betekent een verandering in onszelf. Maar ook andersom werkt het zo. Er iets veranderd in je leven? Vaak zie je dat  terug in je huis. Dat is de achterliggende filosofie. 

Feng Shui wordt al duizenden jaren ingezet om ruimtes te creëren die niet alleen maar mooi zijn maar ook goed voelen en gezond zijn.

Ik kan je aanzetten tot het creëren van  een harmonieuze en gezonde omgeving, passend bij jouw behoeften en bij wie jij bent. Je huis of werkplek vertelt jouw verhaal. Als dat verhaal klopt, voel jij je er thuis.

Hoe werkt klassieke Feng Shui?

Klassieke Feng Shui is circa 4000 jaar geleden ontstaan in China. Feng Shui betekent “wind” & “water”. Het water vangt de chi (levensenergie, qi, prana), die wordt verspreid met de voorbijgaande wind. Feng Shui brengt harmonie tussen mens, natuur en vormgeving. De basis van klassieke Feng Shui is een kompasmeting. Iedere windrichting heeft een eigen energie, een eigen element (water, hout, vuur, aarde, metaal) met een bijbehorend levensthema. Met behulp van de Bagua kan worden bepaald welke ruimtes geschikt zijn voor welke activiteit. Het draait allemaal om Yin & Yang, het vrij kunnen stromen van chi en het spel der elementen. Met behulp van de geboortegegevens van de bewoners van het huis is het mogelijk om te analyseren hoe het huis zich verhoudt tot zijn bewoners.

Feng Shui Fritz

In het zoeken naar de juiste aanpassingen van een huis of werkplek werk ik graag met de klassieke Feng Shui als basis. Voor mij is Feng Shui een benadering, een zienswijze. De motor voor een gesprek tussen jou en jouw omgeving.

Femke Klinkenbijl, Atelier Fritz